23è Tournoi International de Gymnastique Artistique, Stembert

Standaard

Dit Pinksterweekend hebben 13 turnsters van Mobilee deelgenomen aan een internationaal toernooi in de Belgische Ardennen. Naast turnsters uit Belgie en Nederland waren er ook deelnemers uit onder andere Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.
Na een lange reis, want we waren vrijdag middag niet de enige die een weekend weg gingen, begon het weekend met een training in de wedstrijdhal. De turnsters konden zo de toestellen vast verkennen en een beetje kennis maken met het internationale gezelschap.

Zaterdag ochtend mochten als eerste onze jeugd turnsters Roos, Mathilde en Tes aantreden. Mathilde begon haar wedstrijd al met een enkelblessure en hierdoor kon ze helaas niet voluit turnen en moest ze de sprongonderdelen aan zich voorbij laten gaan. Roos draaide op sprong, brug en vloer goed mee in het sterke internationale deelnemersveld, maar omdat ze deze wedstrijd op een hoger niveau moest turnen als normaal kwam ze op balk nog wat elementen tekort.
Tes kon wel volledig meekomen met de oefenstof en turnde een sterke meerkamp. Ze kwam tot een keurige 12de plaats in een groot deelnemersveld van 40 turnsters.

Daarna turnde Kyra en Caitlin hun wedstrijd in een groot internationaal deelnemersveld van 49 turnsters die allen sterk aan elkaar gewaagd waren. Voor beide jonge meiden een spannende ervaring!
De start op balk was voor beide sterk, Kyra scoorde 13.4 punten en Caitlin 13.6! Een goed begin dat voortgezet werd met nieuwe vloeroefeningen. En ook op brug en sprong werd er goed geturnd door de meiden, goed voor een 33ste plaats voor Caitlin en een 14de plaats voor Kyra in de meerkamp.

In de derde ronde turnde onze junioren Floor, Anne en Tess, helaas moest er aangepast geturnd worden door deze dames want ze zijn alle nog niet volledig hersteld van blessures.

En tot slot onze senioren Sharon, Rosanne, Wendy, Li Yuan en Renske. De dames startte sterk op brug, met voor het eerst losom handstanden van Wendy en Rosanne! Balk verliep minder vlekkeloos, alleen Wendy bleef in evenwicht. Op vloer stalen de dames de show met hun prachtige choreografieën. Helaas wel grote fouten voor Li Yuan en een val voor Sharon wat haar een plek op het podium gekost heeft. Tot slot op sprong was er een hoogtepunt voor Rosanne met haar nieuwe Tshukahara gehurkt en liet Sharon zien de beste te zijn op dit toestel met een perfecte Tshukahara hoek (13.25).
En ook deze ronde hier prachtige eindresultaten voor onze turnsters: Sharon 5de, Rosanne 6de, Wendy 7de, Li Yuan 12de en Renske 20ste.