Club Extra special gym

Pagina

Niet alle kinderen zijn in staat in om met een reguliere sportles mee te draaien. Dit kan te maken hebben met een motorische achterstand, maar ook met een andere beperking als een autistische stoornis, downsyndroom, faalangst of een lichamelijke beperking. Speciaal voor deze kinderen heeft Mobilee een aparte gymles: de ‘club extra’

Bewegen met plezier

Als een kind, om wat voor reden dan ook, niet mee kan draaien met een reguliere gymles, is dat niet alleen vervelend, maar vaak ook niet goed voor zijn/haar zelfvertrouwen. Bij de club extra vinden wij het allerbelangrijkste dat je kind plezier beleeft aan bewegen. Tijdens de lessen krijgt je kind de gelegenheid om in kleine groepen op zijn eigen niveau de verschillende bewegingsvormen te oefenen. Hierdoor krijgt het kind vertrouwen in zijn eigen kunnen en (weer) plezier in bewegen. Naast beweging is ook het sociale aspect belangrijk. De kinderen maken tijdens de lessen veel plezier met elkaar en respecteren iedereen zoals ze zijn. Elk kind vindt daardoor gemakkelijk zijn plekje binnen de groep.

Wat we doen

Tijdens de lessen oefenen we de verschillende bewegingsvormen zoals steunen, rollen, klimmen, balanceren, springen, werpen en vangen. Hiervoor maken we gebruik van de toestellen beschikbaar in de gymzaal en klein materiaal als hoepels en pittenzakken. Daarnaast oefenen we met verschillende tik- en balspellen. Tijdens de verschillende spellen leren de kinderen spelinzicht, samenwerken, overzicht houden. Tot slot wordt er gebruik gemaakt van muziek.

Interesse?

Heeft u interesse in de club extra les, neem dan contact op met Madelein de Jong, via gym@mobilee-woerden.nl of 06-50933178.

Wij staan open voor een grote variatie aan kinderen, dus schroom niet om te bellen voor de mogelijkheden.