Districtswedstrijden in Hellevoetssluis

Standaard

Kyra en Noa

Afgelopen zondagochtend reisden de Mobilee Pupillen 1 N3 selectieturnsters in het donker door de sneeuw naar Hellevoetsluis voor de 1ste districtswedstrijd. Kyra begon haar wedstrijd op een wiebelend rek en ze kwam net niet lekker uit met haar zwaaien. Daarna bleef ze wel voor het eerst met al haar elementen staan op balk en op vloer turnde ze voor het eerst de arabier flikflak tot slot een nette sprong en dat bracht haar naar de negende plaats. Noa had een prachtige rekoefening, goed voor een derde plaats! De balk ging even niet zoals ze wilde, maar vloer en sprong liepen weer lekker. Een 15e plaats voor Noa.

Arjel

De Pupillen 2 N3 Arjel, Famke, Jill en Tess lieten zien op de goede weg te zijn. In je eerste wedstrijd op balk starten was wel super spannend. Arjel turnde een prachtige oefening en zette hoogste score van alle deelnemers neer. Helaas moesten de andere dames er toch een keer af. Famke turnde een rekoefening met ruime opzwaaien en werd 1e. Arjel volgde haar op de voet. Ook Jill en Tess turnden mooi door. Uiteindelijk haalde Arjel een mooie 4e plaats. Jill, Tess en Famke werden resp 11e, 14e en 16e.

De junioren Daphne, Desiray, Mathilde, Floor, Suzanne, Amy en Lisa

De Mobilee 3de divisie junioren turnde in de middag hun 1ste voorwedstrijd in Hellevoetsluis. De dames mochten starten op brug en dat was even wennen, want een Gymnova brug geeft heel andere vering als onze eigen J&F brug. Niet iedereen kon zich de brug in 5 minuten inturnen eigen maken, met het gevolg een aantal vallen. Suzanne was wel in controle en pakte hier een mooie 3de plaats.
Bij balk kon niet iedereen de focus terug pakken, maar Daphne en Desiray turnde hier wel sterke en strakke oefeningen. Vloer een favoriet voor de meeste dames, maar toch ook wel spannend, aangezien er ook nieuwe oefeningen voor het eerst geturnd gingen worden. Vooral de nieuwe oefening van Amy werd hier gewaardeerd door de jury met een 4de plaats en vlak daarachter Daphne op plaats 6.
Op sprong turnde onze junioren allemaal stabiel met de hoogste score voor Floor, een 11,7, goed voor een vierde plaats.