Mobilee turnt in België

Standaard

De meisjes en dames van de Mobilee selectie hebben in het Pinksterweekend meegedaan aan het 25ste Tournoi International de Gymnastique in het Belgische Verviers.

De turnarena van het 25ste Tournoi International de Gymnastique in het Belgische Verviers.

Vrijdagavond begon het wedstrijdweekend in Verviers met een podium training. Even de sfeer in de hal proeven, de toestellen aanvoelen en de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten.

De Mobilee Pupillen in Verviers

Na een korte nacht op het vakantiepark in Stavelot was het voor de pupillen Jill Janmaat, Meryam Hussain, Arjel Schippers, Famke Veenma, Kyra van Maaren en Tess Baldwin al weer vroeg dag, de warming-up startte al om 7.50u. Een spannende ervaring, hun eerste internationale turnwedstrijd. De wedstrijdmededelingen in het Frans, andere teams om je heen die Engels spreken en een grote turnarena. Onze jongste meisjes hielde zich goed staande in het grote deelnemersveld van 65 meisjes. Jill noteerde voor Mobilee de hoogste notering, een mooie 23ste plaats, op de voet gevolgd door Meryam op plaats 25. Voor Arjel was er een 36ste plaats, Famke 45ste, Kyra 53ste en Tess 56ste.

De middag was gereserveerd voor de junioren, hier turnde voor Mobilee Lisa Nouwens, Daphne Vliegenthart, Amy van den Heuvel en Tes Snijder. De dames begonnen wat onwennig op balk, wat resulteerde tot een aantal vallen, gelukkig was bij vloer de ergste spanning eraf. Hier werden prachtige oefeningen neergezet en Daphne en Tes turnde voor het eerst hun nieuwe choreografieën. Ook sprong ging de dames goed af, maar op brug waren er helaas vallen voor Daphne en Tes. In het eindklassement kwam Lisa tot een 28ste plaatst, Daphne 38ste, Amy 42ste en Tes 47ste.

De Mobilee Junioren en Senioren in Verviers

In de avond werd er geturnd door Dymphie Baas-van Rooijen, Rosanne Eertman, Gemma van Leeuwen, Fay van Zuijlen, Anne Snijder en Floor van Mourik, de Mobilee senioren. Een marathon wedstrijd van ruim 5 uur door de vele deelnemers en ook een herenwedstrijd die geturnd werd. Om 22.30u startte de prijsuitreiking, waar Dymphie het brons in ontvangst mocht nemen! Een knappe prestatie in het grote internationale deelnemersveld en een fantastische afsluiting van een lange wedstrijdcarrière. Rosanne werd in dit eindklassement 10de, Gemma 24ste, Fay 25ste, Anne 26ste en Floor 35ste.

Brons voor Dymphie