Succesvol weekend voor selectie turnsters

Standaard

Voor de Mobilee selectie turnsters en hun trainers was afgelopen weekend een vol, maar mooi wedstrijdweekend met vele successen!

In Topsportcentrum De Slagen in Waalwijk werd het NK turnen gehouden voor de Mobilee 2de divisie senioren. Op zaterdag werd de Meerkamp finale geturnd. Li Yuan en Gemma verschenen aan de start voor Mobilee, Li Yuan als eerste reserve, maar helaas melde niemand zich af, dus mocht ze niet turnen. Gemma startte haar wedstrijd zeer sterk op vloer (12.2) en daarna 2 goede tsukahara sprongen (12.8) waardoor ze halverwege de wedstrijd de koppositie in kon nemen! Helaas moest ze deze na het niet aantikken van de handstanden op brug weer afgeven. En tot slot een val van balk bracht haar naar een 23ste plek in het eindklassement. Wel weet Gemma met deze wedstrijd een plek te bemachtigen in de sprongfinale op het NK turnen 25/26 juni in Ahoy Rotterdam!

Op zondag werden de teamwedstrijden geturnd. Li Yuan, Rosanne en Gemma vormden samen met Anique en Mandy van Synergos Sliedrecht een team dat zich 2 weken geleden knap voor deze finale geplaatst had. De dames starten sterk op brug, 3 goede strakke oefeningen. Balk was helaas wat minder, het team moest hier 3 vallen incasseren. Op vloer gingen de dames er weer tegenaan, prachtige oefeningen en hoge scores. Ook op sprong had het Mobilee/Synergos team nog een foutje te incasseren, want in deze spannende finale was het 3 turnsters turnen per toestel en alle scores tellen mee.In de einduitslag kwamen de Mobilee/Synergos dames tot de 12de plaats, dat maakt ons 12de van Nederland, iets om trots op te zijn!

Naast Waalwijk werd er ook in het topsportcentrum van Rotterdam geturnd. De aftrap op de zaterdag was voor de middenbouw niveau 3 turnsters Noortje, Luke en Floor dit team turnde zich naar een nette 3e plaats. Knap aangezien ze nog maar met zijn drieen zijn en dus alle oefeningen meetellen voor het eindresultaat. Daarnaast werden er ook nog individuele prijzen uitgereikt omdat er dit jaar geen finales plaatsvinden i.v.m. de uitgevallen wedstrijden door de lockdown. Individueel pakte Noortje hier ook knap het brons, Luke werd 5de en Floor 10de.

In ronde 2 was het de beurt aan het team in supplement D. Zij misten helaas een aantal leden en vooral brug verliep niet zoals gehoopt. Dit resulteerde in een 5e plaats voor deze dames. In ronde 3 was team E3 aan de beurt. Zij lieten vooral op vloer wat puntjes liggen, maar wisten toch een 3de plaats te bemachtigen. In de laatste ronde waren onze andere 2 teams in supplement E (E1&E2) aan de beurt. Team E2 ging lekker en deed het vooral op balk erg goed. Zij werden 3de. Team E1 was niet compleet, maar turnde met wat ze hadden een prima wedstrijd, zij werden 8ste.