Recreatief turnen

Pagina

Recreatief Turnen meisjes

Zodra een meisje zes jaar geworden is, is ze van harte welkom op de afdeling Recreatief Turnen van Mobilee. Op verschillende dagen en tijden, en in verschillende gymzalen in Woerden worden er turnlessen gegeven. Op deze lessen leren de meisjes allerlei elementen op vier verschillende toestellen: mat, brug, sprong en balk. Daarnaast wordt er tijdens de lessen gewerkt aan conditie aan spierkracht. Een koprol of radslag op de lange mat, een salto op de trampoline, een borstwaarsom op de brug of een zweefstand op de balk; het komt allemaal aan bod.

Recreatief turnen jongens

Ook jongens kunnen natuurlijk terecht bij Mobilee. Op de maandagavond kunnen jongens vanaf 6 jaar terecht in de sportzaal Bulwijk om de beginselen van het turnen te leren.

Jongens maken gebruik van 5 verschillende toestellen: lange mat, ringen, gelijke brug, rekstok en sprong. Op deze toestellen leren de jongens verschillende elementen uit te voeren. Daarnaast wordt er tijdens de lessen gewerkt aan conditie en spierkracht. Natuurlijk is er in de les ook ruimte voor gezelligheid en een spelletje.